Skatte- og Regnskabsnyt 2020-6

Nye regler for firmabiler i miljøzoner


Fra den 1. juli 2020 gælder der nye regler for at køre ind i miljøzonerne, der findes i de fem største byer i Danmark; København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg. Reglerne omfatter lastbiler, busser og varebiler, som kører på diesel.


For lastbiler og busser gælder pr. 1. juli 2020 at de skal være indregistreret første gang den 1. oktober 2009 eller senere for at have adgang til miljøzonerne. Hvis køretøjet ikke opfylder dette krav, kan man vælge at få eftermonteret et partikelfilter.


Dieseldrevne varebiler bliver som noget nyt også omfattet af adgangskrav til miljøzoner. Det gælder uanset farven på nummerpladen, dvs. uanset om varebilen er med gule nummerplader eller de gule/hvide nummerplader. Benzindrevne varebiler er ikke omfattet af reglerne, og personbiler er heller ikke omfattet af reglerne.


For dieseldrevne varebiler gælder pr. 1. juli 2020 at de skal være indregistreret første gang den 1. januar 2007 eller senere for at have adgang til miljøzonerne. Hvis køretøjet ikke opfylder dette krav, kan man vælge at få eftermonteret et partikelfilter.


Hvis ens varebil, lastbil eller bus har fået eftermonteret et partikelfilter, er det vigtigt at dette fremgår af køretøjsregisteret, idet miljøzonerne pr. 1. juli 2020 vil blive kontrolleret primært via automatisk nummerpladegenkendelse.


Fra og med den 1. juli 2020 skal lastbiler og busser ikke længere have et miljøzonemærke for at få lov til at køre ind i miljøzonerne, da man overgår til digital kontrol. Varebiler skal derfor heller ikke have et miljøzonemærke, når de bliver omfattet af miljøzonerne pr. 1. juli 2020.


Reglerne for adgang til miljøzonerne vil løbende blive skærpet, hvor næste trin træder i kraft fra den 1. januar 2022.


Såfremt I måtte have spørgsmål eller bemærkninger til ovennævnte, så ring eller mail til jeres revisor.

Med venlig hilsen

Bille & Buch-Andersen A/S

Revision og rådgivning

Holsbjergvej 31-33

2620 Albertslund

Tlf. 4343 8143

www.bba.dk


Denne publikation udgør ikke og kan ikke erstatte professionel rådgivning. Bille & Buch-Andersen påtager sig intet ansvar for tab nogen måtte lide som følge af handlinger eller undladelser baseret på publikationens indhold, ligesom Bille & Buch-Andersen ikke påtager sig ansvar for indholdsmæssige fejl og mangler.

Din revisor informerer Marts 2023
Læs mere om: • Ændringer i opkrævningsmetoden for bolig- og ejendomsskatter fra i år • Er leasing af cykler over lønnen en god idé som personalegode for at fremme grøn transport? • Den nye lov om arbejdstidsregistrering træder snart i kraft.
Læs mere
Skatte- og Regnskabsnyt 2024-02
Nye domme om firmabilbeskatning
Læs mere
Din revisor informerer Februar 2024
Læs blandt andet om: - 1000 kronesedlen forsvinder - Kontantgrænser - Fri telefon, bredbånd og PC
Læs mere

Bestil et uforpligtende møde

Er du interesseret i et uforpligtende møde for at høre, hvad Bille & Buch-Andersen A/S kan gøre for dig og din virksomhed​?

Kontaktoplysninger​

Bille & Buch-Andersen A/S

Holsbjergvej 31-33, 2620 Albertslund

Find os på Google Maps

Telefon: 4343 8143

E-mail: info@bba.dk

​CVR: 18 28 20 46