✓ 22 engagerede medarbejdere        ✓ Høje faglige kompetencer        ✓ +20 års erfaring

​Telefon: 43 43 81 43 | E-mail: info@bba.dk

Krav om kryptering af e-mails

Krav om kryptering af e-mails


Datatilsynet indfører nu krav om kryptering af e-mails ved transmission af fortrolige og følsomme oplysninger via internettet for private virksomheder.

Indtil nu har Datatilsynet i praksis anbefalet – og ikke krævet – at den private sektor anvender kryptering ved transmission af fortrolige og følsomme personoplysninger via e-mails på internettet. På grund af Databeskyttelsesforordningens risikobaserede tilgang har Datatilsynet derfor besluttet at skærpe sin praksis.

Datatilsynets formål med dette er at reducere risikoen for, at personoplysninger ender hos de forkerte personer, hvilket fx kan medføre at oplysningerne kan anvendes til uautoriserede formål, manipuleres eller tilintetgøres.

Den nye praksis vil ifølge Datatilsynet blive håndhævet fra den 1. januar 2019, så der er tid til at indrette sig på de nye krav. Fra denne dato vil Datatilsynet derfor anse kryptering for en passende sikkerhedsmæssig foranstaltning også i den private sektor.

For private virksomheder betyder dette således, at alle e-mails, der indeholder personoplysninger om virksomhedens medarbejdere af enten fortrolig eller følsom karakter, skal krypteres. Det meste af de personoplysninger, som en virksomhed behandler om sine ansatte, vil ofte være fortrolige (fx lønoplysninger) eller følsomme (fx helbredsoplysninger). Derfor skal virksomhederne overveje, hvordan dette krav konkret kan opfyldes ved enten selv at indrette virksomhedens it-funktioner til dette, eller ved at bruge tekniske løsninger, som bliver udbudt af virksomhedens eksterne it-leverandører m.v.


NYHEDSBREV​

Få informatiom om moms og skat​

Med BBA's nyhedsbreve får du de vigtigste nyheder om fx. skat og moms og andet relevant nyt direkte i din indbakke. Nyhedsbrevene er naturligvis gratis og uforpligtende, og hvis du fortryder din tilmelding, kan du ligeledes afmelde det via nedenstående formular.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

FIRMAINFO​

Bille & Buch-Andersen A/S​

CVR 18282046

KONTAKT​

Telefon: 43 43 81 43

E-mail: info@bba.dk

Bille & Buch Andersen A⁄S
Holsbjergvej 31-33
2620 Albertslund
Tlf.: 43438143
CVR: 18282046
bej@bba.dk