✓ 22 engagerede medarbejdere        ✓ Høje faglige kompetencer        ✓ +20 års erfaring

​Telefon: 43 43 81 43 | E-mail: info@bba.dk

EU´s persondataforordning (GDPR)

EU´s persondataforordning (GDPR)


Persondataforordningen trådte i kraft den 25. maj i år, og den skal beskytte privatpersoners personoplysninger og styrke deres rettigheder, ved at give dem større kontrol over deres egne data.

Forordningen kræver bl.a. at organisationer skal iværksætte passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre et sikkerhedsniveau der svarer til risikoen.

Herunder er der krav til dokumentation, således at virksomheder nu skal kunne dokumentere at de overholder loven. Herunder skal virksomheden have en oversigt over persondata samt en vurdering af risici i den forbindelse.

Virksomheden skal have et overblik over de kritiske og følsomme data med henblik på at kunne styre hvor, hvordan og hvor længe data er gemt, hvem der har adgang til dataene mv. Der skal endvidere være foretaget en risikovurdering for at kunne identificere risici for kompromittering af EU-borgernes persondata. Dette gælder også i forbindelse med implementering af nye systemer eller ved etablering af nye forretningsprocesser. Virksomheder skal have en risikostyring, hvor der tages hensyn til sandsynligheden for utilsigtede hændelser vedrørende persondata.

Såfremt en virksomhed konstaterer databrud, skal den inden for 72 timer underrette myndighederne, og eventuelt også de personer som dataene vedrører.

Virksomheder skal derfor indføre arbejdsgange, som sikrer en varig beskyttelse af persondata, også når trusselsbilledet mod dataene ændrer sig, forretningsgange ændres osv. Evaluering af sikkerhedskontroller, intern kontrol og ledelsens overvågning er her centrale komponenter til at fastholde og løbende forbedre databeskyttelsen.

Enhver virksomhed bør derfor skabe et overblik over de personoplysninger, som virksomheden behandler, og hvad man bruger personoplysningerne til. Det vil bl.a. omfatte at man får kortlagt dataflows i virksomheden, til at se hvor data kommer fra og hvor de bevæger sig rundt i virksomheden, herunder hvilke tredjeparter de sendes til. Dataene bør også klassificeres som følsomme/ikke følsomme, for at lette sorteringen af dataene.


NYHEDSBREV​

Få informatiom om moms og skat​

Med BBA's nyhedsbreve får du de vigtigste nyheder om fx. skat og moms og andet relevant nyt direkte i din indbakke. Nyhedsbrevene er naturligvis gratis og uforpligtende, og hvis du fortryder din tilmelding, kan du ligeledes afmelde det via nedenstående formular.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

FIRMAINFO​

Bille & Buch-Andersen A/S​

CVR 18282046

KONTAKT​

Telefon: 43 43 81 43

E-mail: info@bba.dk

Bille & Buch Andersen A⁄S
Holsbjergvej 31-33
2620 Albertslund
Tlf.: 43438143
CVR: 18282046
bej@bba.dk