✓ 22 engagerede medarbejdere        ✓ Høje faglige kompetencer        ✓ +20 års erfaring

​Telefon: 43 43 81 43 | E-mail: info@bba.dk

Nye dagpengeregler for selvstændige

​Folketinget vedtog op til jul en dagpengereform for de selvstændige, som træder i kraft den 1. oktober 2018. De væsentligste regler for hvornår man som selvstændig kan få dagpenge, omfatter følgende:

1.​Retten til dagpenge som selvstændig er fra den 1. oktober 2018 ikke længere afhængig af a-kassens skøn vedrørende om du har drevet selvstændig virksomhed i væsentligt omfang. Ifølge de nye regler har man ret til dagpenge, hvis man inden for de seneste tre år har tjent mindst kr. 228.428. Herunder må man maksimalt medregne kr. 19.029 med pr. måned.


2.​Ifølge de regler vil al indkomst inden for de seneste tre år tælles med i grundlaget for hvorvidt man har ret til dagpenge. Det vil sige at både A-indkomst, B-indkomst samt overskud af selvstændig virksomhed vil tælle med. Det er således muligt, efter de nye regler, at have blandede typer af indtægter i perioden, hvis man får brug for at søge om dagpenge.


3.​Fra den 1. oktober 2018 beregnes dagpengesatsen på baggrund af både indkomst fra lønarbejde og selvstændig virksomhed, og den præcise sats beregnes på basis af de 12 måneder inden for de seneste 24 måneder, hvor der er tjent mest. Det kan derfor have betydning for de senere dagpenge, hvornår man stopper med sin virksomhed. Herunder kan det være en fordel at stoppe virksomheden mens indtjeningen stadig er god, for at være sikker på at have sin dagpengeret og maksimere sin dagpengesats.


4.​Det vil fremover som hovedregel være tilstrækkeligt at have afmeldt sin virksomhed på www.cvr.dk for at dokumentere at man faktisk er ophørt med at drive virksomhed.


5.​Fremover vil det være muligt at have en hobbyvirksomhed, mens man er på dagpenge. Man vil blive trukket for de enkelte timer man bruger på sin hobby virksomhed, til gengæld må man så omsætte for op til kr. 50.000 om året på sin hobbyvirksomhed.


6.​Med de nye regler bliver det muligt, mens man er på dagpenge, at starte en ny mindre virksomhed op som bibeskæftigelse, dog tidligst 6 måneder efter man lukkede den forrige virksomhed. De timer man bruger på virksomheden, bliver fratrukket i dagpengene.

Skatte- og regnskabsnyt 2019-2
Store skattemæssige fordele ved at udleje sit sommerhus. Indregning af kapitalandele til kostpris eller indre værdi. Hvad er bedst. Mulighed for oprettelse af en aktiesparekonto
Læs hele nyheden

NYHEDSBREV​

Få informatiom om moms og skat​

Med BBA's nyhedsbreve får du de vigtigste nyheder om fx. skat og moms og andet relevant nyt direkte i din indbakke. Nyhedsbrevene er naturligvis gratis og uforpligtende, og hvis du fortryder din tilmelding, kan du ligeledes afmelde det via nedenstående formular.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

FIRMAINFO​

Bille & Buch-Andersen A/S​

CVR 18282046

KONTAKT​

Telefon: 43 43 81 43

E-mail: info@bba.dk

Bille & Buch Andersen A⁄S
Holsbjergvej 31-33
2620 Albertslund
Tlf.: 43438143
CVR: 18282046
bej@bba.dk